Så kom vi til bornholm for at fange laks. Vi kørte direkte fra færgen til hammerhavn og fik båden i vandet. Vi gik ud gennem havnehuldet omkring kl 11. Vejret var mere blæsende end forventet så vi satte før ubåden. Kort efter vi har passeret ubåden får far hug på dipsy. Det er en mindre fisk og mens vi debattere om den er over eller under målet mister vi den 2 meter bag båden.

Vi får sat igen og fortsætter syd over. Efter 15 min får jeg et rigtig godt hug nederst på downriggeren. Fisken tager 400 fod og står rigtig tungt. Far får rydet det meste af båden og herefter har jeg en tung fight med fisken. Det lykkedes at få den i nettet, men den er ikke lige til at løfte ind.
Det er en flot laks på 17kg. 101 cm lang og 68cm i omkreds…

Mens vi vejer fisk og tager billedder fisker vi videre med fars 2 sideplannere. Pludselig får vi et vildt hug på den inderste planer. Jeg får stoppet båden og taget den sidste stang så far rigtig kan nyde fighten. Der er også en stor flot laks på hele 13,25 kg.

Efter dette beslutter vi at sejle i havn. Det er 1,5 time efter vi gik ud gennem hullet… hvilken start på årets bornholmertur.