I vores sommerferie i Californien benyttede vi lejligheden til en enkel dags fiskeri efter laks ved San Fransisco.

Båden Blue Runner lå i en havn lige nord for Golden Gate Bridge. Vi sejlede først ud under broen og fortsatte ca en time nord over før fiskeriet startede.
Fiskeriet forgår som trolling med 2,5 lbs blykugler som vægt. Vægten udløses når fisken hugger og koster 7$ stykket.
Efter vægten sad en sjov trekantet flasher med et forfang på en god meters penge. Agnen bestod af en ansjos på en særlig krog med wire.
Stangen kan vel sammenlignes med en 20 lbs pirkestang, med at passen Avet hjul med leverdrag bremse.

Der er 16 fiskere ombord med hver deres stang. I starten er der en del hug på båden og Far får også hurtig en fin 4 killos laks. 1 time efter får jeg et rigtig godt hug. Der er lidt kaos ombord da der er flere hug samtidig. Jeg får dog fisken ind til båden men krogen slipper grebet i fisken da jeg presser den ind mod det ventende net.

Jeg tager dog revanche da far har forladt sin plads for at hente madpakken da en fin 4 kg tager hans stang. Jeg er dog hurtigt over fisken og får den i båden.

Sidst på dagen er det igen fars tur til et ordenligt hug. Han får lagt godt pres på fisken der sikkert nærmer sig båden, indtil den forsviner i et stort udløb. Besætningen finder dog hurtigt ud af hvad der er sket. En sæl er stukket af med fisken… Skipper får dog vendt båden og sejler efter sælen. Det lykkedes at skræmme sælen og få laksen i nettet. Den kom dog ind med et kvast hoved og var død ved landing. En flot stor laks på 25 lbs (ca 12 kg.)